MEDIJSKI ODMEVI

DNEVNIK

NOVA VAS NA BLOKAH - Kar 412 tekačev se je v idealnih snežnih razmerah na 17. Bloških tekih vrnilo v zibelko srednje evropskih »smeči«. Po »ternicah« starosvetnega smučanja raztresenih bloških vasi sta na najbolj ugledni 20 km tekmi (205 tekačev) slavila Vasja Rupnik in Marina Pintar, na krajši 7 km razdalji pa obetavna reprezentanta Sašo Gorjanc in Lea Piškur.

Čeprav je bilo na štartu pet članskih reprezentantov in več kot 10 mladinskih, je bil favorit znan - Vasja Rupnik. »Šele tu opažam, koliko veljajo Bloški teki. Za naše tekače na smučeh že skoraj toliko kot Vasalopet na Švedskem, kjer je zmagovalec bolj priljubljen kot svetovni prvak. No, svetovnih prvakov je lahko pet, zmagovalec Vase in Bloških tekov pa je samo eden na leto, » je primerjal Vasja Rupnik, ki je začel na Bloke prihajati kot pionirček. Logatčan je ubranil smučarsko zmago iz leta 2000, medtem ko je bil peš zmagovalec 2002 Damjan Kromar 9. Najboljši slovenski tekač za bližnje svetovne tekme čuti zelo dobro formo.

Njegov konkurent Jože Mehle je celo pri trenerju naprosil najboljšo in najbolj dragoceno mažo Cero, da bi si pridobil dragocen prstan z gravuro bloškega smučarja, ki sta ga dobila absolutna zmagovalca na 20 km v idealni smučini. Za uteho je Mehletu pripadel leteči cilj v vasi Metulje in nagrada lične bloške smuči.Že po 8 km sta pustila zadaj notranjskega biatlonca Janeza Ožbolta, ki v svojih krajih res ni smel manjkati. Pozornost je vzbujal tudi Bojan Cvajnar, 8. že na 2. bloških tekih leta 1976, letos 6.!!

Ker najboljše slovenske tekačice in biatlonke čakajo, da jim bo prstan nataknil izbranec in ne Bločani, so se bloških tekov izognile. Je bila pa ličnega zlatega prstana iskreno vesela Marina Pintar, ljubiteljska tekačica iz Škofje loka, ki ponazarja drugi sklop tekov za vse. »Tekaške smuči sem dobila za poročno darilo, dolgo sem želela priti na Bloške teke, pa je vedno prišlo kaj vmes, otroci…Tokrat sem prvič, pa mož, hči, dva tekača imamo še doma,« je bila vesela gospodarica ličnega bloškega prstana. A to je samo del od 412 bloških zgodb, ki se bodo še vrnile.

Metod Močnik

[dobrodošli]    [informacije]    [teki 2002]    [arhiv]    [donatorji]   [o Blokah]

info@bloskiteki.com

by Pilcom Web Design