Pred Bloškimi teki

CVAJNAR TUDI LETOS

»Kaj ali, Bloški teki so v nedeljo ? To ne smem zamuditi, » je priznal Bojan Cvajnar in nemudoma končal s tekom na medvoških progah, češ da mora biti svež in spočit za nedeljo. Bojan Cvajnar je eden od tekačev, ki so pisali zgodovino. Bil je udeleženec in med najboljšimi že na prvem smučarskem Bloškem teku leta 1976, ter tudi na zadnjem leta 2000 (na šestem mestu absolutno). In bo vsekakor med najboljšimi tudi to nedeljo. Cvajnar je vsekakor tekač, ki se je med najboljšimi vzdržal vsa ta leta.

ZMAGOVALCI LETA 2000 PRODIRAJO

Ob pregledu zmagovalcev 15. Bloškega teka moramo posebej omeniti, da so vsi čez ta tri leta pridno trenirali in zasedli vrh slovenskega teka. Vasja Rupnik je dvakratni državni prvak na 10 km klasično in zasledovalno, pritekel pa je tudi 29. mesto na tekmi svetovnega pokala v Estoniji, s čimer je izenačil uvrstitev naj dosežek doslej v klasiki Roberta Kerštajna izpred osmih let. Absolutna zmagovalka Maja Benedičič je v prvi članski sezoni že osvojila 47. mesto na tekmi svetovnega pokala na Češkem, poleg Petre Majdič in Nataše Lačen pa je tretja naša tekačica v drsalnem slogu v tej zimi. Zmagovalec med mladimi na 7 km Miha Prevc je poleg Blaža Jelenca (4. mesto !! na Bloških tekih 2000) udeleženec letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva, ki ravnokar poteka na Švedskem.

Izmed najboljših na Bloških tekih najboljši poznavalci pričakujejo Jožeta Mehleta, letošnjega podprvaka v smučarskih tekih, notranjskega biatlonca A reprezentance Janeza Ožbolta, ki je zmagal na Bloških tekih leta 1999. Med zanimivimi bo tudi Rok Bremec, Blejec, ki je osvojil drugo mesto na VN Valkartona (za Matejem Sokliče), zmagal pa 2. zimski duatlon v Gorjušah nad Bohinjem in 14. tek Po Logarski dolini.

NASVET TEKAČEM

V nedeljo na Blokah po nekaj dneh zelo nizkih jutranjih temperatur (četrtek minus 17, v petek minus 22) napovedujejo jutranje temperature okoli minus 10 stopinj. Za osrednjo Slovenijo napovedujejo nizko oblačnost, na Blokah domačini in vremenoslovci napovedujejo sonce. Ob 10.00, ko se bodo tekači zapodili na 20 in 7 km, napovedujejo že prijetne sončne žarke in hitro smučino. V soboto čez dan naj bi se nulta izoterma dvignila na 1100 metrov, v nedeljo naj bi padla na 800 stopinj. Strokovnjak za pripravo smuči Tine Zupan za take primere svetuje mazanje smuči za drsalno tehniko Swix LF 6. Prireditelji obljubljajo, da bo pripravljena tudi »špura« za klasično tehniko.

Članek nam je poslal g. Metod Močnik, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

[dobrodošli]    [informacije]    [teki 2003]    [arhiv]    [donatorji]   [o Blokah]

info@bloskiteki.com

by Pilcom Web Design